LORDANA

12. 4. 2021

Klisna Lordana /o: Lordanos, m: Auermuehle po Argentinus/ do roku 2012 závodila na našich kolbištích do st. „ST**“, poté strávila dvě závodní sezony v Belgii a velmi úspěšně se účastnila v sedle s Janem Vinckierem, skokovým mistrem Belgie, parkurů na úrovni 150 cm po celé Evropě. Po ukončení své sportovní kariéry zůstala Lordana ve Stáji MUSTANG jako chovná klisna. 

 

Alena Pydychová

Stáj Mustang

CAMPBEL CZECH

12. 4. 2021

Jedním z plemeníků Stáje MUSTANG byl Campbel Czech. Je otcem několika koní naší stáje, např. plemeníka 1738 Carisona. Campbel byl zakoupen Stájí MUSTANG s.r.o. na verdenském körungu v roce 2005. Své první úspěchy začal sbírat už jako čtyřletý: vyhrál 4 kvalifikační kola KMK a také semifinále v Opavě. Jako pětiletý vyhrával další závody a nebýt diskvalifikace kvůli nevhodným „kamaším“ stal by se šampionem 5-ti letých koní na Hannoverském skokovém šampionátu ve Verdenu. Následně absolvoval 70 denní test, který ukončil s famózním výsledkem - vítěz mezi “skokany“ se známkou 142,46 za skok. V roce 2009 působil v plemenitbě a úspěchy sbíral také na kolbištích v sedle s J. Winterem. Probojoval se Bundeschampionat, ze kterého odjel již do stáje M. Ehninga. Tato dvojice získala v letech 2010, 2011 mnoho vítězství a umístění v soutěžích pro 7 a 8-leté koně, z nichž nejcennější vítězství v Youngster Finale v Dortmundu, v Aachen a v Donaueschingen. V roce 2010 byl Campbel nejlepším skokovým sedmiletým koněm na světě. V roce 2012 získali další cenná vítězství a umístění na světových kolbištích, např. Londýn 2. místo "150", 1. místo Championat of Frankfurt, vítězství v poháru PHF Bank ve Frankfurtu, 8. místo Abu Dabi parkur "150", 6. místo ve skokovém derby v Hamburku. V roce 2013 byl Campbel vykastrován a prodán. Startuje pod jménem NLF Campbel v sedle s norskou jezdkyní Eirin Bruheim a registrován je v USA.

Alena Pydychová

Stáj Mustang

Campbel - skokové derby v Hamburku:

Campbel – parkur „150“

FARADAY

12. 4. 2021

Dalším z našich ve sportu /i chovu/ velmi úspěšných plemeníků byl hannoverský hřebec Faraday. Jeho otcem byl legendární For Pleasure, matkou Gespielen po Graphit. V letech 2000 a 2001 se stal v KMK šampionem pěti a šestiletých koní.

Dosáhl ve skocích vlastní výkonnosti st. TT a velmi úspěšně se účastnil řady CSIO a CSI** po celé Evropě /od roku 2005 v sedle s Alešem Opatrným/.

Jeho potomstvo dosáhlo ve skocích výkonnosti T**. 

Alena Pydychová

Stáj Mustang

PINOT GRIGIO

12. 4. 2021

V letech 1999 – 2011 působil na Lučině plemeník Pinot Grigio /o: Picard, m: Ginelli po Godewind/. Tento hřebec dosáhl ve skocích výkonnosti st. TT, byl se svým jezdcem Z. Žílou stabilním členem seniorské reprezentace, startoval ve většině pohárů národů a velkých cen. V roce 2007 startoval na MS seniorů v německém Aachen a dvakrát zvítězil v anketě Kůň roku!!!

Alena Pydychová

Stáj Mustang

CARTOUCHE

12. 4. 2021

Plemeník naší stáje Cartouche / byl hřebcem s vynikající technikou skoku, ohromnou silou a „neomezenými možnostmi“/. Startoval v těch nejtěžších závodech v Evropě, v sedle s D. Fialkou se zúčastnil v roce 2005 ME seniorů v italském San Patrignanu, s A. Opatrným v roce 2007 ME seniorů v Mannheimu a v témže roce se A. Opatrný stal v jeho sedle seniorským Mistrem ČR. Získal ocenění „Kůň roku 2007“.

Jeho potomstvo dosáhlo ve skocích výkonnosti T**.

Alena Pydychová

Stáj Mustang

LORDANA

12. 4. 2021

Posilou naší stáje pro novou sportovní sezonu je klisna Lordana /o: Lordanos, m: Auermuehle po Argentinus/. Tato klisna, která do roku 2012 závodila na našich kolbištích do st. „ST**“, strávila poslední dvě závodní sezony v Belgii a velmi úspěšně se účastnila v sedle s Janem Vinkierem, skokovým mistrem Belgie, parkurů na úrovni 150 cm po celé Evropě. Po ukončení sportovní kariéry zůstane Lordana ve Stáji MUSTANG jako chovná klisna.

Alena Pydychová

Stáj Mustang

DROSSELKANG II

12. 4. 2021

Plemeník Drosselklang II již dnes patří mezi legendy hannoverského chovu.

Na Lučině působil jako plemeník až od svých 25 let, tedy od roku 2009 do roku 2014, kdy byl ve svých třiceti letech uspán. Do této doby patřil mezi plemeníky v německém hřebčinci v Celle.  O jeho výjimečnosti svědčí i fakt, že získal titul „Hřebec roku 2001″ v hannoverském svazu, což se povede opravdu jen těm nejlepším plemeníkům.

Drosselklang II se narodil v roce 1984 chovatelce Margarethe Hagenah v Himmelpforten. Jeho matka Forstlady porodila mnoho úspěšných koní. Jeho pravý bratr Diavolo vyhrál mnoho mezinárodních soutěží na nejvyšší úrovni.

Drosselklang II byl jeden z posledních synů plemeníka Don Carlose v hannoverském chovu a patřil mezi nejlepší hannoverské skokové plemeníky. Mnoho jeho potomků se prodávalo na verdenských aukcích za top ceny a jeho potomstvo dosáhlo ve skocích výkonnosti TT. Mezi jeho nejznámější potomky patří např.: Donnerlitchen, která se pod Meredith Michaels-Beerbaum stala vice-bundesšampiónem Německa. V roce 1998 se Dorian v sedle s Karl-Heinz Markusem stal vice-šampiónem na mistrovství světa mladých koní v Lanakenu. Dorincord v sedle s Ianem Millerem byl účastníkem olympijských her. Na mezinárodní úrovni byli úspěšní i další jeho potomci, jako Dobel´s Frechdachs, kterého jezdil Otto Becker (zlatý týmový olympijský medailista), Skyboy a Delany, které sedlal světový šampion Rodrigo Pessoa nebo Bella Donna, ježděná Gilbertem Böckmannem.

Drosselklang II má v hannoverské plemenné knize registrováno bezmála 700 potomků, z toho 219 chovných klisen, 21 prémiovaných klisen, 10 licentovaných plemeníků, z nichž čtyři působí přímo v hannoverském svazu.

Otec: Drosselklangův otec, Don Carlos, byl nejlepším hannoverským plemeníkem po druhé světové válce. Dal 24 körovaných synů a měl 43 prémiovaných klisen. Nejvýznamnější synové Don Carlose jsou: Drosselkang I a II, Don Juan, Dynamo a Dorian.

Alena Pydychová

Stáj Mustang